el_bigos Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 czsami (nie zawsze) zdaża się coś takiego przy wyłączaniu, jest komunikat "umounting filesystem" i stoi. Kiedyś czekałem chyba ze 20-30 min aż w koncu się zamknął, niestety nie zawsze mam czas i musze wyłączyć go "z palca", problem zdarza się sporadycznie 2.6.9,FC2, Gnome pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlipo1 Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 System poinformował Cię że odmontowuje system plików. Tego zazwyczaj nie widać ale (nie jest wysyłany komunikat na konsolę) moim zdaniem w pliku logu systemu widać napewmo mniej więcej taki komunikat " umonting filesystem ..." "filesystem ... busy". Mam pytanie więc czy system zamykasz jako root czy też inny user. Zobacz co jest w pliku logu systemu (z czym system miał problem i napisz). Może coś poradzę. CHLIPO1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Styczeń 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 system wyłączam jako zwykłay user, co do tego "filesystem is busy.." to spodziewałem się takiego komunikatu, ale się nie doczekałem:), logów teraz nie mogę edytować bo jestem w robocie na windozie :shock: , może wieczorkiem coś znajdę w logach pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi