idrys Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Witam ! Jestem nowy właśnie sobie zainstalowałem FC3 i walczę z Kadu Bez powodzenia. Starałem się zainstalować kadu-0.4.0-0.20050108.fc3.i386.rpm Niestety wywala mi komunikat o braku biblioteki libsndfile. Znalazłem tą bibliotekę ale nie wiem jak zainstalować. Szukałem na stronie kadu.net ale tam znajduje jedynie informacje ze trzeba tą bibliotekę zapakować od systemu nikt jednak nie wspomina jak to zrobić Będę wdzięczny za jaką kolwiek pomoc bo już siedzę nad tym od 3 godzin i szlak mnie trafia. P.S. Wpadłem na pomysł żeby zainstalować starszą wersję. I nawet się udało. Ale jak chciałem zaimportować listę kontaktów (dość sporą) to żaden z moich kontaktów nie dostał swojego nr GG w efekcie mam tylko ich nazwy użytkownika. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoss Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Co do instalacji pakietu to w konsoli z konta roota wpisz rpm -ivh nazwa.rpm, badz poprostu nacisnij na ten plik i powinien sam Ci sie zainstalowac:)A co do tej listy, to nie wiem co moze byc tego przyczyna, moze zaimportuj z pliku a nie z serwera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idrys Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Chyba nie zbyt jasno się wyraziłem! Jak daje z konsoli: $ rpm -ivh kadu-0.4.0-0.20050108.fc3.i386.rpm błąd: Niespełnione zależności: libsndfile.so.1 jest wymagany przez kadu-0.4.0-0.20050108.fc3.i386 libsndfile.so.1(libsndfile.so.1.0) jest wymagany przez kadu-0.4.0-0.20050108.fc3.i386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 To wpisz w: http://rpm.pbone.net/ nazwy tych plików .so , zaznaczająć: "Szukanie rpmów zawierających podany plik (1) np. libhistory.so " i doinstaluj co trzeba. Albo użyj apta + synaptica jeśli masz, dopisz do sources list repozytorium dla Kadu, to: rpm http://kadu.net/~nastian/ apt-kadu/fedora/3 kadu dodatki modules Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idrys Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 wielkie dzieki ! Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi