MrReal Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 Przeczytałem gdzieś że checkinstall to fajny program jednak mam z nim problem już przy samej instalacji make make install checkinstall Installing with "make install"... ======= Installation results ====== Copying documentation directory... /var/tmp/gbUFfgljKEKPIlheJQXT/installscript.sh: line 13: 3762 Naruszenie ochrony pamięci mkdir -p "/usr/doc/checkinstall-1.5.3" **** Installation failed. Aborting package creation. Cleaning up...OK Bye. Utworzyłem /usr/doc/checkinstall-1.5.3 ręcznie teraz jest taki błąd: checkinstall Installing with "make install"... ======= Installation results ============= Copying documentation directory... /var/tmp/PKOZQPaiVQUaZomICnFm/installscript.sh: line 13: 5108 Naruszenie ochrony pamięci mkdir -p "/usr/doc/checkinstall-1.5.3" make -C installwatch-0.6.3 make[1]: Entering directory `/root/pliki/SOURCES/checkinstall-1.5.3/installwatch-0.6.3' make[1]: Nie nic do roboty w `all'. make[1]: Leaving directory `/root/pliki/SOURCES/checkinstall-1.5.3/installwatch-0.6.3' cp checkinstall makepak /usr/local/sbin make: *** [install] Naruszenie ochrony pamięci **** Installation failed. Aborting package creation. Cleaning up...OK Bye. Prosze niech ktoś wyjaśni skąd się takie błędy biorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 Z wersją 1.5.3 tez miałem ten sam problem. Ta wersja tak ma. Zainstaluj sobie checkinstall-1.6.0beta4 U mnie działa ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 Z wersją 1.5.3 tez miałem ten sam problem. Ta wersja tak ma. Zainstaluj sobie checkinstall-1.6.0beta4 Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi