santa Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 wlasnie, jak usunac zle skonfigurowane jadro, poprostu usunac sworzone katalogi czy jeszcze jakies wpisy w jakis plkach trzeba usunac. i podobma sprawa ze speedtouch 330, zaistalowalem go wedlug porady ze strony glownej, ale nie dziala chcialbym zainstalowac na inny sposob, ale czy wystaczy usunac katalogi i wpisy w niektorych plikach ktore zrobilem, czy cos jeszcze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 Usuń: 1. /boot/*x.y.z* gdzie x.y.z to wersja twojego kernela. 2. katalog /lib/modules/x.y.z 3. wpisy z /etc/grub.conf lub /etc/lilo.conf Teraz możesz jeszcze raz skompilować kernel i zainstalować. Przydałoby się też przed kasowaniem danego jądra zrestartować system na inne jądro. W katalogu ze źródłami zrób make mrproper. Skasuje się plik .config więc możesz chcieć go przenieść na chwile w inne miejsce aby później nie zaczynać konfiguracji od początku tylko poprawić to co było źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santa Napisano Styczeń 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 thx MrReal a co do drugiego problemu? co sadzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 a co do drugiego problemu? co sadzisz? nie wiem... może coś źle skonfigurowane w jądrze? usb? jakieś komunikaty o błędach? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santa Napisano Styczeń 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 gdy nie udalo mi sie z nowym jadrem to wlaczylem system na starszym jadrze czyli 2.6.9-1.667, i na tym instalowalem modem, zadnych bledow poprostu nie ma netu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Czy problem jest z neo i jadro 2.6.10? Bo jak tak to maja je wszyscy co maja neo trzeba wkapilowac cofig ze starego jadra ale nie umiem tego zrobic dlatego ja jade na jadrze 2.6.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santa Napisano Styczeń 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 wlasnie problem jest na jadrze 2.6.9. pewnie tez cos zle zrobilem, chociaz nie wywalal zadnych bledow. chcialbym poprostu zobaczyc innym sposobem z paczka speedtouchconf-10-Nov-2004.tar.gz i mikrokodem mgmt.o. slyszalem ze ten sposob jest bezproblemowy. ja mam ten modem w netii i jak przejzalem forum to sie okazalo ze jak ten modem ktos instalowal sposobem opisanym w poradach to tez mu nie dzialal net, dziwne nie, ze tepsa dziala a netia nie, chociaz to moze nie regula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi