Skocz do zawartości

Ustawinia Domyslne...

nspk

Rekomendowane odpowiedzi

1. Chcialbym tak skonfgurowac programy aby niektore staly sei domyslnym,i dla okreslonych rozszerzen. Np: mpc,mp3, ogg, wav wszystkie muzyczne xmms. Wszystkie video xine. W tej chwili u mnie xine chce wszsytko otwierac, xmms bardzo niewiele:[. Denerwujaca systyuacja a w aplikacjach nie moge znalesc opcji dotyczacej powiazan:[.

2. Mam problem zwiazany z filmami, a dokladnie z dziekiem. Podczas odtwrzania co jakis czas wystepuja drobne przeskoki w dzwieku.

Chcialbym tak skonfgurowac programy aby niektore staly sei domyslnym,i dla okreslonych rozszerzen.

W Gnome klikasz na plik prawym klawiszem->właściwości->otwarcie za pomocą i zaznaczasz za pomocą czego chcesz uruchamiać. W KDE w centrum sterowania gdzieś jest edytor rozszerzeń i skojarzonych aplikacji.

Mam problem zwiazany z filmami, a dokladnie z dziekiem. Podczas odtwrzania co jakis czas wystepuja drobne przeskoki w dzwieku.

Może to wina sterownika dzwięku? W Xine alt+s, w zakładce GUI experience level ustaw na advanced, zastosuj, w zakładce audio zmień driver na inny i przetestuj jak działa (trzeba zrestartować xine).

Pozdrawiam