nspk Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Sciagnolem pakiecik do obslugi systemu plikow ntfs. Wszystko czyta, tylko ze czytalem ze obsluga pelna tego systemu plikow nie jest jeszcze dokonczona. A chodzi dokladnie o mozliwosc zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 tzn. wiesz, wszystko fajnie tylko nie zadałeś pytania. sprecyzuj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Hehehe...chodzi mi czy jest mozliwosc zapisu na partycjach ntfs, bo czytalem ze zapisujac spod liuksa na ntfs mozna uszkodzic tablice partycji:[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Jadłem dzisiaj na obiad kuraczaka i zieminiaki. Słyszałem, że kurczaki to raczej ni latają. Co do NTFS'a, to i owszem nie jest ta obsługa dokończona - nie ma możliwości zapisywania nowych plików (m.in.). Ogólnie jeśli chodzi o zapisywanie, to AFAIK można tylko modyfikować pliki tak by potem miały ten sam rozmiar. Sytuacja taka wynika z nieudostępniania specyfikacji tego doskonałego i niezawodnego, usiądź wygodnie i zrelaksuj się systemu plików przez jego producenta. PS. Po kiego wała chcesz mazać po NTFS'ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Bo partycje gdzie mam programy , xp inne mam pod ntfs, a tylko jedna tempa mam w fat32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mAR Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 http://www.jankratochvil.net/project/captive/ fajnie śmiga ale korzysta z oryginalnych sterowników wingrozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 Ja miałem podobni i rozwiązałem to tak... 1) Kopiuje najwazniejsze dane z NTFS'a na ext3 2) Formatuje gościa zmieniając przy tym format ca FAT'a 3) Kopiuję pliki spowrotem 4) Usuwam backup z ext3 5) Wsio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi