jakub.s Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Mam w jądrze moduł NTFS jako su się pieknie montuje. Jako user nie ma uprawnień. Gdzie co naprawić..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Nadaj odpowiedni chmod na dysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Nie bedziesz mial problemów, jeśli dodasz taka linijkę w /etc/fstab zmieniając hda1 na Twoją partycję z ntfs i /C na Twoją nazwę /dev/hda1 /C ntfs defaults,ro,umask=0 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 Zobacz tutaj: http://linux-ntfs.sourceforge.net/info/ntfs.html#4.6 Ja mam w /etc/fstab: /dev/hda1 /media/windows ntfs pamconsole,ro,gid=windows,umask=0222 0 0 a użytkownik musi być w grupie windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi