misiek_123 Napisano Styczeń 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Własnie chodzi o to ze w takim momencie ledwo nawet myszka chodzi a jak wpisze cos w konsoli to wyskakuje to dopiero wtedy gdy system zaczyna z powrotem normalnie pracowac :shock: A wtedy jest juz zapozno zeby cokolwiek zobaczyc w "top".Probowałem z tym miałem otwarte non stop ale w momencie gdy system sie zacinał nie miałem mozliwosc nawet do tego zajrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 A może masz coś niepotrzebnie w /etc/cron.hourly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Fedora jest wolna, Slack jest szybki, genoo jest jeszcze szybsze ble ble ble... Ludzie FC2 na PIII 600 128mb xfce i śmiga że szok !! Firefox się odpala momentalnie, wszystko się odpala szybko dopóki jest pamięć Pamięć to jedyny problem. Jak bym miał z 512 to bym se gnowe wgrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_123 Napisano Styczeń 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Crona wyłaczyłem juz na poczatku bo szukałem na forach i gdzies juz było wspomniane ze to przez to......Czyli nie to a dziwna srawa jest z tym swapem bo na ram jest jeszcze troche wolnego miejsca a na swap jest juz 70% zajete..nie orientuje sie jak linux zarzadza pamiecia ale pamietam z innych dystrybucji ze tak nie było.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 To może z buta go? swapoff -a Popracuj jakiś czas w ten sposób i zobacz czy się da. Jak nie pomoże, to poszukaj coś na temat konfigurowania zarządzania pamięcią. Poza tym zastanów się przy jakich programach dochodzi do cięcia się. Wspominałeś o firefoksie, xmmsie i jakimś kliencie bittorenta. Zobacz co się dzieje jak s a powyłączane (możesz zamiast któregoś z nich wrzucić jakiś inny, żeby dalej były 3). Może to któryś z tych programów żre pamięc bez opamiętania? Może da im się to wyperswadować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_123 Napisano Styczeń 31, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 Dobra spróbowałem komputer chodzi duzo szybciej (otwieranie menu ogólmna praca okinek→przynajmniej takie jest moje odczucie) jednak do momentu całkowitego zapełnienia pamieci Czy to polcenie wyłacza swap całkowicie??Bo mimo to sprawdziłem ze juz po wpisaniu swpoff -a ilosc zajetej pamieci swap sie zwiekszyła.....Zostawiłem ompa no noc tylko na sciaganiu pilków i teraz juz jest prawie cała zajeta :?: jak zrestaruje kde to jest pusta...Czy to mozliwe zeby kde (3.3.2) zzrerało tyle pamieci swap nic nie robiac??Dzisiaj bede miał na jakis czas 512 ram i zobacze jak wtedy bedzie czy sytuacja bedzie sie powtarzał... Dzieki za pomysły pozdrawiam Michał Dobra mam juz 512 ram problrm eystepuje tylko podczas grania (cod) .Ram zajete 49 % na aplikacje,33% pamiec podreczna dysku,na swap jest zajete 54%......to normalnie powinno tak byc??512 to juz nie tak mało a nie bede robił 1 gb swapu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi