marcin w Napisano Luty 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 Witam Czy da się po zainstalowaniu systemu odczytać konfigurację kernela? Chciałbym odczytać konfigurację kernela a następnie tą konfigurację wprowadzić do nowościśgniętego kernela. Niechcę sam konfigurować, gdyż mi to za każdym razem nie wychodzi i podczas ładowania system zatrzymuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 Czy da się po zainstalowaniu systemu odczytać konfigurację kernela? /boot/config-`uname -r` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin w Napisano Luty 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 /boot/config-`uname -r` oto odpowiedź systemu [root@marcin marcin]# /boot/config-`uname -r` bash: /boot/config-2.6.9-1.667: Brak dostępu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 Zaloguj się poprzez su - [z kreseczką]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 [root@marcin marcin]# /boot/config-`uname -r` bash: /boot/config-2.6.9-1.667: Brak dostępu Bo to nie jest plik wykonywalny tylko konfig z ustawieniami -- zdaje mi się, że szukałeś tego pliku ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin w Napisano Luty 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 Już wiem teraz o co chodzi, dzięki za pomoc. Jeszcze mam jedno małe pytanko, jak najprościej tą konfigurację przepisać do nowego kernela, którego ściągnąłem z www.kernel.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi