cadillac Napisano Luty 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2005 witam dzisiaj stwierdzilem ze mam dosc łindołsa tzn stwierdzilem to jzu dawno ale dzisiaj postanowilem zainstalowac (_linuxa_ → Linuksa) ORT tak sie stalo ze kozystam z Fedora Core 3 ale mam kilka pytan otiz 1. gdzie tutaj jest tray? i dlaczego jak chce zminimalizowac np. kadu to pozostaje ono na pasku a nie chowa sie do traya ? 2. Alhlon 1.4 Ghz 392 mg ramu GF2 to parametry mojeko kompa, przewyzszaja one o wiele wymagania a mimo to musze czekac na uruchomienie czegokolwiek dobre 5 minut nawet jak pisze na kady to po cisnienciu entera musze czekac az wiadomosc sie wysle, w jaki sposob mozna zoptymalizowac prace FC3 ? 3. w jaki sposob mozna odinstalowac program ktory wczesniej zainstalowalem i gdzie sie znajduje cos w stylu autostartu ? wiem ze moze to lamerskie pytania ale licze na Wasza pomoc, z gory dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 1. gdzie tutaj jest tray? i dlaczego jak chce zminimalizowac np. kadu to pozostaje ono na pasku a nie chowa sie do traya ? 2. (... )w jaki sposob mozna zoptymalizowac prace FC3 ? 3. w jaki sposob mozna odinstalowac program ktory wczesniej zainstalowalem i gdzie sie znajduje cos w stylu autostartu ? ad1. A powiedz nam chłopcze czy korzystasz z KDE czy z Gnoma, to istotna roznica. Mnie Kadu sie w Gnome normalnie minimalizuje ad2. Powyłączaj zbedne usługi, to da kopa FC. <<LINK>> Ewentualnie możesz zainstalowac np. xfce 4.2. Szybkie srodowisko graficzne. ad4. Jako root rpm -e nazwa programu. Autostert: patrz wyzej i plik rc.local Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 nawet jak pisze na kady to po cisnienciu entera musze czekac az wiadomosc sie wysle, w jaki sposob mozna zoptymalizowac prace FC3 ? W kadu: Menu -> Konfiguracja -> Chat -> i odznacz opcje "Potwierdzenie wyslania wiadomosci (czekaj na dostarczenie)" 1. gdzie tutaj jest tray? i dlaczego jak chce zminimalizowac np. kadu to pozostaje ono na pasku a nie chowa sie do traya ? jak klikniesz na minimalizacje to on chowa sie na pasek, a jak klikniesz na "x" czyli tak jak zwykle zamyka sie program to kadu chowa sie na traya gdzie sie znajduje cos w stylu autostartu dla KDE: ~/.kde/Autostart czyli z konsoli cd ~/.kde/Autostart (~ - oznacza katalog uzytkownika, mozeez tez pisac cala sciezke: /home/userek/.kde/Autostart - czy jak to tam masz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 hej ja zainstalowalem KDE i Gnome ale kozystam tylko z Gnome. Jezeli chodzi o kadu to wlasni jak minimalizuje to chowa sie na pasek a jak klikam na x to znika a w trayu go nie ma. Mam jeszce jedne problem zainstalowalem aMule ale strasznie sie muli przez cala noc sciagnal chyba ze 20 mb udalo mi sie jeszcze zaistalowac xMule ale (_wogole_ → w ogóle) ORT niehcce sie uruchomic klikam na ten porgram albo wpisuje jego nazwa i nic sie nie dzieje :/. Zaraz zabieram sie za wylaczenie coniektorych uslog i zainstal8uje sobie sterowniczki Nvidi. Thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 u mnie tez kadu nie pojawialo sie w trayu w gnomie, ale tylko dlatego ze nie mialem skonfigurowanego paska zadan w taki sposob. wystarcz ze klikniesz prawym przyciskiem myszy na pasek i dasz: dodaj do paska zadan. tam bedzie takie menu- nie pamietam dokladnego spisu opcji ale jak je przeszperasz to jest tam miedzy innymi mozliwosc dodania wyswietlania ikonek programow dzialajacych w tle jak kadu czy kopete. jakos tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cadillac Napisano Luty 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 okej kadu juz zrobilem sprawdzilem wersje i mialem 0.4.0 cvs wywalilem to i zainstalowalem zwykla 0.3.9 i dziala ale etarz mam inny problem wczesniej instalowalem xMule i aMule i xmms'a i problem jest tegotypu ze jak klikam na jakis z tych programow to nic sie niedzieje a normalnie sa zainstalowane otworzylem sobie terminal wpisalem xmms i oto co mi wyskoczylo Naruszenie segmentacji Prawdopodobnie znalazłeś błąd w XMMS, odwiedź więc stronę http://bugs.xmms.org i wypełnij zgłoszenie błędu. jedna wielka zagadka kladlem sie spac xmms dzialal niewylanczalem kompa na noc rano sie budze i xmms juz nie dziala peace ad2. Powyłączaj zbedne usługi, to da kopa FC. <<LINK>> Ewentualnie możesz zainstalowac np. xfce 4.2. Szybkie srodowisko graficzne. wielkie dzieki Pingwinek smiga teraz milion razy szybciej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi