Stef Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 Witam! Zainstalowałem sobie Fc3 z Kde na athlonie Xp 1800+ 512Ram. Dziwi mnie wykorzystanie ramu - prawie zawsze zajęte jest około 450 MB , na szczęście nie swapuje, ale martwi mnie to ponieważ nie mam żadnych serwerów poodpalanych. Programy które z reguły mam odpalone to: Thunderbird (cały czas w pamięci), Firefox, Xmms, Psi, Superkaramba. Usług też nie mam za dużo poodpalanych: acpid, anacron, atd, crond, gpm, haldaemon, iptables, irda, microcode_ctl, network, nvidia, readhead, readhead_early, smartd, syslog, sysstat, xinetd. Mam wrażenie jakby to Kde zjadało ram , ponieważ niezależnie od tego które programy odpalę kończy się to wkrótce zajęciem prawie całego ramu :shock:. Ile powinna zajmować Fedora z Kde po odpaleniu :?: Czy to normalne, słyszałem że Kde to pożeracz zasobów, ale żeby aż tak :?: Pozdrawiam Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 http://apcoln.linuxpl.org/pokaz_artykul.php?artid=22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Luty 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 Piękne dzięki za tak łopatologiczne wyjaśnienie sprawy Tera widzę że to są jakieś przyzwoite wartości... uff . Dzięki bardzo jeszcze raz i do napisania. Pozdrawiam Stef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi