maniak Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 Mam problem z skompilowaniem programu. W README standartowy opis, czyli configure, make, make install. Wydaję polecenie ./configure, zaczyna wykonywać, po chwili przerywa proces i wyświetla komunikat: checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 2.2.2) (libraries) not found. Please check your installation! For more details about this problem, look at the end of config.log. Próbowałem zaktualizować pakiety, ale nic, co mam robić z takim prypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 wydajesz polecenie: rpm -qa | grep qt i patrzysz sie czy masz takie: qt-devel-3.3.3-8 qt-designer-3.3.3-8 qt-3.3.3-8 (te cyferki 3.3.3.8 - to wersja, ta akurac pochodzi z FC3, pakiet designer raczej nie jest potrzebny) do kompilacji ze zrodel najwazniejsze pakiety to: qt qt-devel wiec sprawdz czy masz zaisntalowany gt-devel, jak nie to zainstaluj (napisz jaka masz wersje fedorki i jaki to program, ktory chcesz isntlaowac) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi