khaman Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Mam świeżo zainstalowaną Fedore 3. Niestety podczas nieobecnośći moja kobieta (ach te baby;)) próbowała się dostać do zablokowanego hasłem pulpitu myśląc że to Windows.. Po powrocie fedora tkwiła jakby w momencie rozrchu zaraz po tym jak jest możliwość uruchomienia przez "I" a dokładniej w miejscu: "Kompilacja jądra kernela:" (czy jakoś tak) Ponieważ jestem świeżo upiecoznym linuksowcem to za bardzo nie wiem co z tym teraz zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordian Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Jeżeli instalowałeś sterowniki Nvidi to uruchom (_linux'a_ → Linuksa) ORT w trybie 3 albo 1 i wykonaj polecenia pod root'em: cp -a /dev/nvidia* /etc/udev/devices chown root.root /etc/udev/devices/nvidia* po restarcie w trybie 5 powinno być już wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 Uważasz, że jego kobieta poradziła by sobie z instalacją sterów nvidii? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 tyle że to wygląda jak po instalacji nvidi. Tak samo można spytać czy kobieta dała by se rade by fedora sie nie uruchamiała . Dziwne. A co zrobiłeś przed tym jak ci się grzebała w systemie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2005 tyle że to wygląda jak po instalacji nvidi. Hmm, a to ciekawe. Bo ja instalowałem zarówno z instalatora nvidii, jak i paczek i za każdym razem dochodziło do pięknego białego tła z napisem nvidia, a myszą można było ruszać, ale wskaźnik nie znikał, więc po chwili fajnie to wyglądało Coś tu ostatnio było, że te nowe stery z tnt nie chodzą, ale moi są chwilowo i tak zbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaman Napisano Luty 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Jeżeli instalowałeś sterowniki Nvidi to uruchom (_linux'a_ → Linuksa) ORT w trybie 3 albo 1 i wykonaj polecenia pod root'em: cp -a /dev/nvidia* /etc/udev/devices chown root.root /etc/udev/devices/nvidia* po restarcie w trybie 5 powinno być już wszystko ok Dzięki, Pewnie i masz rację ale jako kompletna L4ma w linuksie i tak nie wiem co to są te tryby 1, 3... . Kumpel mi instalował sterowniki do nvidii więc pewnie to właśnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordian Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Uważam, że kobiety są sprytne :lammer: i potrafią wszystko spaprać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaman Napisano Luty 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Uważam, że kobiety są sprytne :lammer: i potrafią wszystko spaprać.... Okazuje się że to nie była jednak jej wina Wszystko właśnie przez te sterowniki nvidii dokładne rozwiązanie tego o czym mówiłeś znalazłem tu: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=40622 W każdym bądź razie temat zamknięty..... A.... i kobiety prze okno nie wyrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi