PrimalBeast Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Potrzebuje Waszej kolejnej porady. Pobralem z sieci program GNOTEPAD w wersji 1_3_3 (z SourceForge), pobrałem plik RPM, któren to instalowałem potem z GNome i instalatora pakietów. Podczas instalacji, poproszony zostałem o CD2 Fedory Core 3 i po wsadzeniu CDka wystąpił błąd. Program niby jest zainstalowany ale nie działa poprawnie. Próbowałem go usunąc rpm -e gnotepad ale kicha, brak takiego pakietu w systemie Listowanie i GREP po gn tez nie znajdyje tego pakietu. Jak go usunąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 Spróbuj przez uzycie programu synaptic Daje on wykaz wszystkich zainstalowanych rpm'ów oraz takich które można pobrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Luty 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2005 # rpm -e gnotepad+-1.3.3-1.i386 A jeśli nie pomoże to najpierw # rpm --rebuilddb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 apt-get remove (albo synapticiem) ale apt czy rpm to chyba bez roznicy... jak przebudowanie bazy nie pomoze.. to nie wiem o co biega.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrimalBeast Napisano Luty 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Przykro mi, nic nie pomaga (yum/Synaptic/RPM i rebuild) chyba pozostaje mi przeczesanie reczne dysku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi