R_Przemek Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 Postępowałem według instrukcji http://www.fedora.pl/site/index.php?option...task=view&id=23 Sprawdziłem wersje kernela "uname -r "... Jak chce zamontować to mi się pokazuje "mount: fs type ntfs not supported by kernel".... co jest źle ?? jedyny błąd który popełniłem to najpierw zainstalowałem wersję *586, ale potem się połapałem i instalnołem *i686.( sprawdziłem poleceniem "rpm -q --queryformat "%{ARCH}\n" kernel"). Ale to chyba nie przez to się niechce zamontować ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 ... "mount: fs type ntfs not supported by kernel".... Pewnie masz w kernelu wyłączoną obsługę ntfs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agarwean Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 ... "mount: fs type ntfs not supported by kernel".... Pewnie masz w kernelu wyłączoną obsługę ntfs. To w takim razie jak ją włączyć ??? (mam ten sam problem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 Przekompilować jądro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Luty 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 ZAMONTOWAŁEM! Teraz co zrobić żeby się dało zapisywać na te partycje? Bo narazie to mam sam odczyt... (NTFS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 Teraz co zrobić żeby się dało zapisywać na te partycje? Bo narazie to mam sam odczyt... (NTFS) Zajrzałem na google i znalazłem coś takiego: http://www.jankratochvil.net/project/captive/ Jednak nie mogę nic szczególnego o tym projekcie powiedzieć, bo tego nie używam. Ponoć działa, ale transfer plików jest bardzo wolny i nie ma gwarancji, że Ci się system plików NTFS nie rozjedzie. Osobiście polecałbym raczej używać partycji fat32, bo dla nich w linuksie jest pełne wsparcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 Uważajcie z tym zapisem. W sieci juz pare osób szukało pomocy po tym jak im rozwalilo tablicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Luty 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2005 Witam!! Ostatnio kompilowałem jajko 2.6.10 no i jak dobrze pamiętam tam jest eksperymentalna obsługa ntfs, więc można też w ten sposób spróbować POWODZENIA!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi