krisu Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Problem dotyczy w prawdzie RH9, ale sadze, ze w fedorze moze byc podobnie. Ustawilem sobie quoty poprzez polecenie edquota. Mam pliki aquota.user i quota.group. Problem moze jednak byc zwiazany z tym, ze mam tylko jedna partycje. Co sie dokladnie dzieje? Jak wrzucam cos na konto z zalozona quota ponad stan, to scp daje mi sygnal, ze przekroczono quote, ale i tak umieszcza plik na dysku. I tak za kazdym razem. Wie ktos co trzeba poprawic? Prosze o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Jak wrzucam cos na konto z zalozona quota ponad stan, to scp daje mi sygnal, ze przekroczono quote, ale i tak umieszcza plik na dysku. Quota ustawia ograniczenie miękkie oraz twarde na ilość danych i liczbę plików. Po przekroczeniu ogr miękkiego user dostaje ostrzeżenie a po przekroczeniu limitu twardego dane przestają być zapisywane. Sprawdź który limit został przekroczony. Jeśli został przekroczony limit twardy to sprawdź wielkość pliku który został nagrany. Być może plik znaczą być zapisywany (więc się utworzył) a potem został ucięty gdzieś w środku. Ustawienia i aktualne wykorzystanie quoty zobaczysz dzięki repquota -a Tu masz jeden z wielu howto o quocie. Sprawdź czy w ogóle dobrze ją założyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Luty 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Dzieki za linka. Mam nadzieje, ze znajde tu odpowiedz. Problem w tym, ze wrzucajac plik scp przekraczam twardy limit np 16-to krotnie, wyskakuje niby blad o kopiowaniu, ale plik i tak jest tworzony na serwerze. Moge tak dorzucac wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi