PeterJack Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 Mam 2 pytanka: 1.) W mandrake po kliknięciu przycisku wylogowania kde się nie wylogowuje ale tak jak to jest w fedorce w gnome otwiera się okienko, gdzie moge wybrać: ponowne odpalenie, wyłączenie, wylogowanie. - Jak to zrobić :?: 2.) Jak z poziomu (_urzytkownika_ → użytkownika) ORT wpisz reboot czy poweroff, wypisuje mi że nie ma komendy. Jak wpisze to z pod (_root'a_ → roota) ORT jest ok. Jak nadać te prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 Bylo juz na forum - poszukaj A na szybko to: 1) /etc/systemconfig/desktop: DISPLAYMANAGER='KDE' DESKTOP='KDE' Zmienia managera logowania na kdm - IMO lepszy niz GDM oraz ustawia domyslne okna na KDE 2) Zapewne wystarczy zmienic ustawienia praw dostepu do plikow /sbin/shutdown czy inny /sin/reboot - pewnosci nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2005 2.) Jak z poziomu (_urzytkownika_ → użytkownika) ORT wpisz reboot czy poweroff, wypisuje mi że nie ma komendy ustaw sobie sciezke dostepu, albo wpisuj cale ze sciezka, albo zrob sobie aliasa, albo poszukaj na forum jeszcze innych rozwiazan (np ja zrobilem sobie them karamby i mam male 3 przyciski na pulpicie, do blokowania ekranu, shutdowna i halta ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi