primo Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 Witam, domontowuję w pliki /etc/fstab partycje z windy i o ile działają te z pierwszego dysku na którym jest xp i linux a drugiego dysku w ogóle nie widać. Muszę najpierw jakoś specjalnie go dodać ?? Podczas startu systemu wyskakuje dziwne powiadomienie że fat32 jest coś tam ALPHA, ale podmontowuje te partycje. To jakiś błąd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 a drugiego dysku w ogóle nie widać. Muszę najpierw jakoś specjalnie go dodać ? podmontowujesz tak samo jak pierwszy dysk, tylko zamiast hda uzywasz hdb (lub hdc/hdd - to zalezy jak masz dysk podlaczony w komputerze, czy jako primary slave, czy secondary master/slave). Podczas startu systemu wyskakuje dziwne powiadomienie że fat32 jest coś tam ALPHA, ale podmontowuje te partycje. To jakiś błąd ?? jaki komunikat? Warning: fat32 file system support still ALPHA taki???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Luty 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2005 ano dokładnie taki komunikat - i co z tym ?? !!! faktycznie ja uparłem się aby montować hdb bo tak sobie myślałem że powinien widzieć następny dysk a tu się okazało hdc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi