Skocz do zawartości

Greeter

wklaczynski

Rekomendowane odpowiedzi

Urzywam systemu do innych celów niż tylko ciągła konfiguracja, z tego też powodu zrezygnowałem z Windowsa. Wybrałem linux, z jednej strony soft który użewałem wcześniej codzi tutaj o wiele lepiej, ale już nie jestem pewien czy wybrałem dobrą dystrybucję (_linuxa_ → Linuksa) ORT "Fedora Core 3". Zaakceptowałem fakt, że RIVA tu nie pójdzie na orginalnych sterach, ale te stery nie działają nigdzie i niezależy mi na grafice. Ale najgorsze jest to, że drugi raz mi się tak wywalił, podczas startu systemu gdy ma dojść do logowania wyświetla mi dialog:

Cannot start the greeter program, jou will not be able to login. This display will be disabled. Try loggin in by other mens and editing the configuration file.

Nadinstalowanie fedory nie pomaga.

Poprzednim razem postąpiłem jak to się robi w windowsie, wyciołem system i zainstalowałem ponownie. Ale już na to nie mam czasu.

Co robić?

i jescze jedno:

Stało się to jak zainstalowałem sterowniki Nvidia, ale ze względu na to że nie działają z RIVA TNT2 to je (_usunolem_ → usunąłem) ORT nvidia-installer -uninstall.

i mam w var/log/gdm/:0.log

Module Loader present

OS Kernel: Linux version 2.6.10-1.760_FC3 ([email protected]) (gcc version 3.4.2 20041017 (Red Hat 3.4.2-6.fc3)) #1 Wed Feb 2 00:14:23 EST 2005

Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,

(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,

(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.

(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Feb 16 08:39:41 2005

(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"

Symbol __glXgetActiveScreen from module /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!

Symbol __glXgetActiveScreen from module /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!

AUDIT: Wed Feb 16 08:39:43 2005: 12759 X: client 3 rejected from local host

AUDIT: Wed Feb 16 08:39:43 2005: 12759 X: client 3 rejected from local host

setup i przestawianie karty nie pomoaga, jak powrócić do poprzedniego stanu?