urys Napisano Luty 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2005 Witam !!! Mam preblem z uruchomieniem squida. Mam jeden interface sieciowy eth0 jak pobieram na niego adres IP z DHCP (od dostawcy netu) to mi sie pięknie uruchamia. Jak przypisze Ip na szrywno to już mi się nie uruchamia.... [root@urys init.d]# ./squid start Uruchamianie squid: ./squid: line 162: 10528 Przerwane $SQUID $SQUID_OPTS >>/var/log/squid/squid.out 2>&1 [ZAWIÓDŁ] a w logach napisane było to Squid Cache (Version 2.5.STABLE5): Terminated abnormally. CPU Usage: 0.004 seconds = 0.002 user + 0.002 sys Maximum Resident Size: 0 KB Page faults with physical i/o: 2 FATAL: Could not determine fully qualified hostname. Please set 'visible_hostname Drugim interfacem będzie neostrada czyli ppp0 Proszę was o ponoc bo bardzo tego potrzebuję Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idek Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Problem mi znany - miałem podobny Rozwiązałem go dodając do squid.conf następującą linie: visible_hostname nazwa_komputera Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Jaką nazwę kompa tam trzeba wsadzić ? Tej na której jest squid ? A może znacie rozwiązanie mojego problemu http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=3786 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi