rYp4 Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 Witam! mam taki problem zainstalowalem sobie aMule'a tyle ze jak sie lacze z serwerem to caly czas dostaje LowID, wiec wydaje mi sie ze przydalo by sie odlbokowac odpowiednie porty w tym wewnetrzynym firewallu Linuksa. Tylko nie wiem jak to zrobic (odblokowac te porty). Dziekuje za pomoc z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...c=3127&hl=lowid nie wiem na jakies zasadzie dziala ten tryb low/hi ID w e-mulu, jest na takiej samej jak activ/passiv w dc++, a jestes w sieci z kilkoma innymi osobami i korzystacie z NATu to ustawienie HiID bedzie mozliwe po przekierowaniu odpowiedniego portu z serwera na Twoj komputer w sieci lokalnej (pogadaj z adminem a jak Ty nim jestes to poszukaj na forum o przekierowaniu portow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2005 wejdź w "Ustawienia Systemowe" - "Poziom Bezpieczeństwa", zapyta o hasło root-a, i tam w dolnym okienku "inne porty" wpisz 4662:tcp, 4672:udp potwierdź i powinno być ok Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi