Maciek30 Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 Problem jest nastepujacy : Właczam sobie : Aplikacje->Ustawienia systemowe->Dodaj/usun aplikacje I chialbym kilka z nich wyrzucic poniewaz chce troszke uszczuplic system z aplikacji ktorych nie uzywam ... a tu kiedy odznacze cokolwiek i dam aktualizuj to mi wsykakuje ze brak jakis bibliotek .... nie wiem po co jakies biblioteki do usuwania aplikaci .. ma je zainstalowac zeby moc usunac ?? Paranoja ... Pomóżcie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 a aktualizaowałes system przez apta/yuma? Jak tak to zapomnij o dodaj/usun z ustawien systemowych. rpm -e nazwapliku odinstaluje program ktory chcesz wywalic (moga byc zaleznosci, tez wywal) lub odinstaluj aptem/yumem jak uzywasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek30 Napisano Luty 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 Niestety aktualizowałem ... ale jakos radze sobie rpm -e Ale z jednym mam problem co zrobic jak np pisze openoffice.org okresla wiele pakietow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 rpm -qa | grep nazwa nie jestem pewien ale to chyba wyświetla wszystkie.. a poza tym to chyba najelpiej apt/yum bo instaluje/usuwa calosciowo.. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Ale z jednym mam problem co zrobic jak np pisze openoffice.org okresla wiele pakietow ?? było o tym na forum: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...8&hl=openoffice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi