artandsoft Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Witam Chcialem postawic QEMU ale mam problem.... po wpisaniu ./confgure mam jakis blad ktorego nie rozumiem... [root@localhost qemu-0.6.1]# ./configure Install prefix /usr/local BIOS directory /usr/local/share/qemu binary directory /usr/local/bin Manual directory /usr/local/share/man ELF interp prefix /usr/gnemul/qemu-%M Source path /root/qemu-0.6.1 C compiler gcc make make host CPU i386 host big endian no target list i386-user i386 i386-softmmu arm-user sparc-user ppc-user ppc-softmmu sparc-softmmu gprof enabled no static build no SDL support no SDL static link no mingw32 support no Adlib support no FMOD support no WARNING: cannot compile statically with SDL - qemu-fast won't have a graphical output [root@localhost qemu-0.6.1]# Co mam z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 zaisntaluj z paczki, ja aptem pociagnalem.. fajny nowy linux magazine co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artandsoft Napisano Luty 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Chcialbym... ale ten blad ma tez na powerbook'u... a tam jest procesor PowerPC. Paczka jest tylko na i386 Co do linux-magazine to podoba mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 WARNING: cannot compile statically with SDL - qemu-fast won't have a graphical output [root@localhost qemu-0.6.1]# Co mam z tym zrobic? Doinstaluj odpowiednie pliki devel. Chyba te powinny wystarczyć: SDL-devel-1.2.7-8 SDL_image-devel-1.2.3-6 Jak dalej czegoś brakuje, to pewnie trzeba dodać pakiety devel do reszty bibliotek SDL. /update/ Tu masz chyba paczki → ftp://ftp.uk.linux.org/pub/people/dwmw2/f...xtras-ppc/RPMS/ a tu plik konfiguracyjny yum → http://www.bytebot.net/geekdocs/ibook/fc3ppc.repo http://www.bytebot.net/geekdocs/ibook/fedorappc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi