Skocz do zawartości

Jądro 2.4 A Fedora Core 3

gbudny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem chciałbym posiadać jądro 2.4 pod Fedorą core 3 ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Na innym forum poradzono mi abym zainstalował jądro 2.4 pod fc 3 za pomocą apt. Tak też zrobiłem

tylko ze potem system przestał się uruchamiać. Czy ktoś mógłby mii pomóc w instalacji jądra 2.4

pod fc3 -opisy, porady ponieważ nie chcę znowu wymieniać systemu a jądro 2.4 jest mi po prostu niezbędne jeśli chodzi o moją dość marudną k. grafikii

Moja k. grafiki to Geforce 4 mx 440 64 mb . Jest obsługiwana przez mó} system ale z problemami

(zawieszanie się bardziej wymagających programów po instalce sterów, wylączanie się gier bez konkretnych powodów .itd). Poza tym w jądrze 2.6 nie podoba mi się wiele rzeczy (np domyślnie włączona alsa, problemy z emulacją itd) i naprawdę wolę korzystać z jądra 2.4 a wymiana systemu na starszy nie wchodzi w grę bo ten mi przypadł do gustu z wyjuątkiem tego jądra. Jeśli chodzi o k. grafiki pod jądrem 2.4 i stery nvidia 6111 lub 6106 i wszystko śmigało bez problemów a z 6629 tragediias dla mnie. Dlatego bardzo proszę pomóżcie mi w wymianie jądra na 2.4 pod fc3 bardzo mi na tym zależy.

... abym zainstalował jądro 2.4 pod fc 3 za pomocą apt. Tak też zrobiłem tylko ze potem system przestał się uruchamiać....

A wszystkie konieczne zmiany też poszły? (udev > dev, hal > precz, itd. itp., kudzu?)

Coś tam trzeba pozmieniać w fstab, może w plikach startowych też.

Z tego co pamiętam wszystkie zmiany zostały przeprowdzone i wszystko wydawało się ok.

Jednak po ponownym uruchomieniu system po prostu nie chciał się uruchomić i chyba stawał przy komuniakacie konfiguracja parametrów jądra ale aż tak do końca nie jestem w tym wypadku tego pewwien jeśli chodzi o komunikat.. Może najlepiej podał by ktoś link do jądra z którym ktoś przeprowadzał wymianę (sprawdzone jądro 2.4) to sobie dodam dolisty rezpozytoriów i najlepiej co mam wpisać w ewentualnych plikach startowych lub konfiguracyjnych tak żeby obeszło się bez przykrych niespodzianek. A może ktoś ma bardziej sprawdzony sposób na wymianę jądra na 2.4.