Piotr82 Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Po zainstalowaniu firestartera pojawiaja mi sie logi na konsoli od iptables . Jest to bardzo uciazliwe zwlaszcza ze ostatnio duzo rzeczy robie na konsoli. Wiecie jak to wylaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Jak wyłączyć logi od iptables to nie wiem, ale możesz dodać parametr console=tty8 do kernela i wszystkie komunikaty jądra (przynajmniej tak mi się wydaje) będą lądowały na ósmym wirtualnym terminalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Coś takiego rozwiązałoby mój problem. Mam dopisać to do configa od gruba w linijce z parametrami kernela tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Mam dopisać to do configa od gruba w linijce z parametrami kernela tak ? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 No niestety nie pomogło. Rzeczywiscie logi poszły na 8 terminal , ale zalogowałem się na 5 teminal , chwilke poczekałem i niestety wyskoczył mi log z iptables . Dzięki za rade , ale nie rozwiązuje ona mojego problemu. Coś tu chodzi o poziom wyswielania logów w iptables czy coś takiego. Jestem za cienki żeby to ustawic dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Szkoda :evil: Poszukałem troche na grupie mailingowej firestartera i znalazłem to: http://sourceforge.net/mailarchive/forum.p...0&forum_id=6322 http://sourceforge.net/mailarchive/forum.p...9&forum_id=6322 http://sourceforge.net/mailarchive/forum.p...7&forum_id=6322 To jest jeden wątek, ale jakoś dziwnie rozbity. Mam nadzieję, że te informacje Ci się przydadzą - nie używam tego programu, więc lepiej już nie umiem pomóc :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Wielkie dzięki Odpowiedz : Setup /etc/sysconfig/syslog like this: KLOGD_OPTIONS="-x -c 3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 Też się cieszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi