mag9lubuskie Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 Podczas startu FC3 wyskakuje mi komunikar Adres MAC inny niz sie spodziewano. Ignoruje czy cos takiego. Predzej zmienilem MACa w pliku: /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 dopisujac linie HWADDR=00:11:22:33:44:55 (oczywiscie to tylko przyklad). Musze zmienic MACa, zeby sie podpiac do netu. Jak to zrobic (zaznaczam, ze nie chce sie bawic ifconfigami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 W Ustawieniach Systemowych --> Network wybierasz edycje interface eth* i w zakladce Hardware Device odznaczasz "Bind to MAC Adddress" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mag9lubuskie Napisano Luty 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 W Ustawieniach Systemowych --> Network wybierasz edycje interface eth* i w zakladce Hardware Device odznaczasz "Bind to MAC Adddress" Zrobilem jak napisales, ale nadal jest to samo. Przy uruchamianiu systemu, w momencie uruchomienia sieci, wyskakuje informacja, ze eth0 ma adres MAC inny niz spodziewany i ze ignoruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daedric Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 tez mialem jakis czas temu podobny problem rozwiazanie jest banalne nie przypisuj MACa z poziomu tego smiesznego konfiguratora tylko z konsoli piszesz poprostu: ifconfig eth0 hw ether [i tutaj podajesz mac] ifconfig up i juz u mnie przynajmniej to skutkuje niedawno poszlem o krok dalej i zrobilem se skrypt na start systemu i wszystko robi sie samo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mag9lubuskie Napisano Luty 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 Mozesz napisac mi, gdzie mam wsadzic ten skrypt, zeby mi siec startowala tak jak Tobie od razu z innm MAC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi