Nitro_67 Napisano Luty 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 25, 2005 Jak w temacie, przynajmniej dla mnie nowicjusza. Wklepuje do pliku /etc/fstab.conf zeby montowal partycje automatycznie najpierw dalem tak jak znalazlem na tej stronie ale jakis blad dziwny potem dalem /dev/sda5 /mnt/sata_d vfat defaults 0 0 i nawet zamontowalo partycje tyle ze tylko do odczytu, ale to (_przecierz_ → przecież) ORT nic, problem w tym ze ten powyzszy wpis ktory zamontowal ta partycje zostal usuniety z fstab i przy nastepnym uruchomieniu nie zamontowalo. Moze ktos z Was wie co z tym fantem zrobic coby nie trzeba bylo za kazdym razem recznie montowac. Z gory dziekuje z odpowiedzi. Pozdrawiam Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 No właśnie ja też mam ten sam problem, w Fedora 2 działało bez problemu a w 3 niestety po restarcie komputera znikają moje wpisy w fstab. Jeżeli za każdym razem po restarcie mam montować partycje to Fedora 3 jest do d*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 w Fedora 2 działało bez problemu a w 3 niestety po restarcie komputera znikają moje wpisy w fstab. A zupdatowaliście distro? Update przez apta/yuma usuwa duzo problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 Ja nie, jak będzie trzeba to tak zrobie ale jeżeli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to prosze pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 /etc/fstab.conf :?: ja to mam w /etc/fstab i nie /dev/sda5 /mnt/sata_d vfat defaults 0 0 tylko /dev/hda5 /mnt/sata_d vfat defaults 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 hmm.... z tego co zrozumiałem kopacz to ty masz fstab.conf w katalogu /etc/fstab, nie mam teraz przed sobą fedore ale mi się wydaje że tam nie ma katalogu fstab, plik fstab.conf chyba zawsze jest w /etc a nie w /etc/fstab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 nie, źle zrozumiałeś etc to katalog a fstab to plik wpisz w konsoli nano /etc/fstab i edytuj ps. w (_linuxie_ → Linuksie) ORT (_niema_ → nie ma) ORT rozszeżeń tak jak w windowsie katalog może miec rownie dobrze nazwę conf.d a też może być to plik :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 no racja, mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 No prosze, niewczytałem sie jak widac zbyt dokładnie w pierwszego posta i moja porada była jak kula w płot sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nitro_67 Napisano Luty 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2005 /etc/fstab.conf ja to mam w /etc/fstab Racja . Moj błąd. i nie /dev/sda5 /mnt/sata_d vfat defaults 0 0 tylko /dev/hda5 /mnt/sata_d vfat defaults 0 0 Nie wydaje mi się bo mam dysk Sata i linuch widzi te dyski jako sdxy Oczywiście moge sie mylic i sprawdze to tez. A zupdatowaliście distro? Update przez apta/yuma usuwa duzo problemow Zrobiłem to zaraz po zainstalowaniu. fedory. Nadal nic w tej sprawie nie osiagnołem, czekam na dalsze sugestie , porady. Pozdrawiam Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi