lszk Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Po południu przy uruchamianiu X'sów wyskoczył mi dziwny błąd. Teraz, gdy instalowały mi się upgrade'y nie wiedzieć czemu znów wyskoczył mi ten błąd. A da się go ominąć tylko przez uruchomienie poprzez startx. "Wygląda na to, że na ekranie :0 został już uruchomiony serwer X. Czy chcesz wykorzystać inny numer ekranu? W razie negatywnej odpowiedzi nastąpi ponowna próba uruchomienia serwera na ekranie :0. (Można zmienić aktywną konsolę poprzez naciśnięcie kombinacji Ctrl-Alt wraz z klawiszem funkcyjnym, np. Ctrl-Alt-F7, aby przejść na 7. konsolę. Serwery X wykorzystują zwykle konsolę 7. lub wyższe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Kwiecień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2004 Oczywiscie ze sie da. Zainstaluj nowa wersje pakietu gdm czyli gdm-2.6.0.0-1.i686.rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2004 A ja jeszcze odnośnie polecenia startx. Komenda ta uruchamia domyślne środowisko graficzne, ale jak odpalić inne śr. graficzne? Np. fluxbox'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogiel Napisano Kwiecień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2004 switchdesk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi