krupsiakmati Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Hejka! problem wyglada tak: od pewnego momentu nie chce mi wpisywac polskich znakow. Jak wciskam ctrl+ literka to nic nie wyskakuje:(:( Dodam, ze od poczatku tak nie bylo:( z goru dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Luty 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 Hejka! problem wyglada tak: od pewnego momentu nie chce mi wpisywac polskich znakow. Jak wciskam ctrl+ literka to nic nie wyskakuje:(:( Dodam, ze od poczatku tak nie bylo:( z goru dzieki za odpowiedz Hmmm... a czasem się nie pisze alt + literka A na serio, to sprawdź ustawienia Centrum Sterowania KDE, lub w preferencje GNOME w zakładce klawiatura jaki masz ukł. klawiatury. Ewentualnie wyedytuj plik /etx/xorg.conf i poszukaj linijek Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection i sprawdź czy wyglądają tak jak u mnie. To by było na tyle:) Chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krupsiakmati Napisano Luty 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 podziekowal! po instalce sterownikow nvdii przestawilo mi sie na "us"! dzieki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi