krisu Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Czy istnieje może jakiś program dostępny spod terminala, który pokaże mi na bieżąco, kto jest połączony z serwerem (lub łączy się z siecią przez router na fedorce) i co ściąga, z jaką prędkością itd. Zwykły finger mi nie wystarcza, a poza tym poprzez polecenie finger nie zobaczę tych, którzy łączą się z fedorką przez scp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 ...który pokarze mi na bierząco, kto jest połączony z serwerem wiele informacji odczytasz z netstat -na usługi rozpoznasz po numerach portów ...lub łączy się z siecią przez router na fedorce No słowo lub raczej jest tu imho nie na miejscu bo połączenia z serwerem a forwarding to jak gdyby 2 różne rzeczy Możesz wykorzystać do tego np iptables Przepuść wszystko co leci przez forwadr na poszczególne IP przez nowy łańcuch a potem np: iptables -vnL łańcuch Jak masz apacha to polecam lstat Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forest Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 iptraf -- forest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 Co do tego netstata to możesz na upartego dodatkowo użyć watch np: watch -d "netstat -na" i będziesz miał statsy w realtime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Marzec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 A ten iptraf to muszę sobie ściągnąć, bo w fedorce tego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daedric Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 ja mam iptraf a nic nie sciagalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisu Napisano Marzec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Ja nie mialem, sciagnalem. Da sie iptraf zostawic chodzace na screenie? Nie wiem jak z tego wyjsc, aby program dzialal caly czas w tle. Jesli tak sie da, to pytanie, jak nastepnie wrocic do programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
becel Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Witam Mam taki problem że nie bardzo rozumiem o co chodzi w iptraf w Lan station monitor. Czy może mi ktoś napisać w jakich jednostakach są podawane tam dane i za co one odpowadają, chodzi mi o wszystkie bo chce być pewny. PktsIn IP In BytenIn InRate PktsOut IP Out BytesOut OutRate (_odrazu_ → od razu) ORT z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi