patpi Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 aktualizuj cala dystrybucje yumem i przy nie za duzej ilosci repozytoriow. A juz po aktualizacji pojedyncze pakiety aptem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2005 Moja fedora jest nieaktualizowana No to się nie dziw, że nie działa. Przynajmniej zaktualizuj kernel z zaleznościami + prelink. Potem zrób to co było napisane w tym wątku. przed reinsalacją aktualizowałem przez apt-get to z menu gnome wywaliło mi część opcji. Albo dodałeś jakies dziwne repozytoria z Gnome, albo apt próbując rozwiązać zalezności wywalił Ci jakąś paczkę. Spróbuj yuma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Zrobiłem tak jak pisałeś. Zaktualizowałem prelinka i kernela yumem z wersji 2.6.9-1.667 do 2.6.11-1.27. Zresetowałem system i miałem do wyboru fedore z tym pirwszym kernelem i z tym drugim. Oczywiście wybrałem tę drugą opcje. Gdy sie zaczął uruchamiać to napisało mi konfiguracja parametrów jądra i wtedy czekałem prawie 20 minut i nic stało tak cały czas w miejscu. Możesz pomóc mi rozwiązać i ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Gdy sie zaczął uruchamiać to napisało mi konfiguracja parametrów jądra i wtedy czekałem prawie 20 minut i nic stało tak cały czas w miejscu. Pewnie zainstalowałeś sterowniki nVidii ich instalatorem. Będziesz musiał je jeszcze raz przeinstalować na nowym jądrze (uruchom system w runlevelu 3: w GRUBie wciśnij a nad danym jądrem i dopisz liczbę 3 na końcu; być może trzeba wywalić parametr rhgb). Nie miałbyś tego problemu, gdybyś użył paczek z rpm.livna.org. Zresztą standardowy instalator nadpisuje pliki systemowe i jego użytkowanie jest odradzane. Paczki z livna nie mają tego błędu. Aha, nie nalezy mieszczać obu sterowników, bo będą problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Dzięki. System sie odpalił z nowym kernelem. Wine działa tylko mam z nim jeden problem ale to chyba nie w tym temacie, ale jak już pisze to już dokończe, a mianowicie jak włączam obojętnie jaką aplikacje przez wine to wychodzą zamiast liter krzaczki. Da sie to jakoś ustawić ? Aha i jeszcze jedno, co mam zrobić z tym starym kernelem. Dziękuje za całą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 jak włączam obojętnie jaką aplikacje przez wine to wychodzą zamiast liter krzaczki. Da sie to jakoś ustawić ? Poszukaj na forum. Było pierdyliard razy. Aha i jeszcze jedno, co mam zrobić z tym starym kernelem. rpm -q kernel rpm -e kernel-numerki_starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Maj 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2005 Dzięki za pomoc wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 CYTAT (spyro @ 28.05.2005 - 20:36) przed reinsalacją aktualizowałem przez apt-get to z menu gnome wywaliło mi część opcji. Znam jedną paczke która to powoduje redhat-menus-xxxxx.kde Własnie na tą paczke trzeba uważać jak sie aktualizuje KDE z KDE-RedHat - http://kde-redhat.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 To ja też dołącze do tego problemu ale w FC4. Przeczytałem cały ten temat zrobiłem to co pisało i nic dalej to samo. Sytem nie aktualizowany bo przy próbie aktualizacji up2date wywala błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Sytem nie aktualizowany bo przy próbie aktualizacji up2date wywala błąd. To aktualizuj yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Też racja nie wpadłem na to ale mniejszy problem. Najbardzie deneruje mnie to naruszenie pamięci włanczam xmms, mplayera itp. a tu nar... i co mam z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Było pierdyliard razy. hehe wpisze to sobie do slowniczka OOo Najbardzie deneruje mnie to naruszenie pamięci włanczam xmms, mplayera itp. a tu nar... i co mam z tym zrobić ? dzieje sie tak na zaktualizowanym systemie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 nie system jest niezaktualizowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 nie system jest niezaktualizowany to sie nie dziw, z problemami na forum uderzaj jak cos sie dzieje nie tak przy zaktualizowanym systemie... zaktualizuj yumem... http://faq.fedora.pl/ http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Yum http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administ...cja.Repozytoria http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=5702 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 To ja też dołącze do tego problemu ale w FC4. Nie instalowałeś przypadkiem sterowników nVidii ze strony producenta? One kiedyś takie dziwa wyczyniały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi