@perl Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Co mam zrobić żeby wszystko działało poprawnie? Podpowiem tylko że te nieoczekiwane terminacje dotyczą grubej większości programów? To jest wina RAMu? Memtest nie wypada zbyt pozytywnie jeżeli o to chodzi Ty piszesz jakas detektywistyczna powiesc, czy tylko nam jakies zagadki zadajesz? napisz w jaki sposob instalowales sterowniki, bo metod jest kilka i mysle ze wszystkie opisane na forum, jakie bledy DOKLADNIE wystepuja i w jakich DOKLADNIE programach co to znaczy ze memtest nie wypada pozytywnie?? ile masz RAMu, jaka jest konfiguracja twojego sprzetu? odpowiedzi powyzsze pytania sa podstawa zadania pytania !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 Więc po kolei: napisz w jaki sposob instalowales sterowniki, bo metod jest kilka i mysle ze wszystkie opisane na forum, tak jak jest w faq czyli razem z akualizacją jądra jakie bledy DOKLADNIE wystepuja i w jakich DOKLADNIE programach większość programów poczynająć od firefoxa kończąc na wesnoth, bądź w największej ilości w erternal lands (to gry ), a błąd dla odmiany jest taki sam czyli jak w temacie co to znaczy ze memtest nie wypada pozytywnie?? blink.gif to znaczy że wykazuje błędy nie rozumiem go do końca ale w gruncie rzeczy chodzi o to że nie działa poprawnie (winda to sobie poprostu wali restarty niepostzeżenie - u innych z tą samą kością) ile masz RAMu, jaka jest konfiguracja twojego sprzetu? RAMu mam pół wielkiej brytanii (0,5GB) czyli 512MB konfiguracja to: k7vta3 v. 2,0A; duron 800; radeon 8500LE Ty piszesz jakas detektywistyczna powiesc, czy tylko nam jakies zagadki zadajesz? dry.gif Nie pisze powieści jakbym pisał to pewnie bym z pisemnej z polaka osiągnął więcej niż 2 polonistą nie jesrem. Zadaje zagadki bo to tajemnicze wszystko dla mnie jest _________________ Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 5, 2006 tak jak jest w faq czyli razem z akualizacją jądra obecne faq (pl) dla FC4 nie rozwiazuje wszystkich problemow z instalacja sterow, lepiej skorzystaj z faq dla FC5: http://www.fedorafaq.org lub z faq na forum: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10004 podobnie jak w twoich programach/grach w sterach chodzi o blednie skompilowane programy, ktorych nie trawi SELinux: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=10030 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valefor Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 Witam, Od kilku dni poznaje fedore 3. Zainstalowalem sobie Synaptica,Kadu, Mplayera, Thunderbirda, Opere, Xmmsa, Jave(JRE) i nowszego Kernlea oraz podmontowałem partycje ntfs. Wszystko wymienione powyżej instalowalem ze sciagnietych z netu pliczków .rpm poza Kernelem ktorego pobralem Synaptikiem i mplayera instalowalem /.cofigure, make i make install. Wszystko ładnie smigało do czasu jak chcialem zainstalowac sobie Postgresqla. zainstalowem pliczki .rpm (zaznaczam że zainstalowałem dość okrojona wersje Fedory 3 bez baz danych więc konfiktu z jakimiś starszymi bibliotekami nie powinno byc) postgresql-8.1.4-3PGDG.i686.rpm postgresql-libs-8.1.4-3PGDG.i686.rpm postgresql-pl-8.1.4-3PGDG.i686.rpm PostgreSQL-RPM-Installation-PGDG.pdf postgresql-server-8.1.4-3PGDG.i686.rpm postgresql-test-8.1.4-3PGDG.i686.rpm zainstalowalem wszystko powyzsze i zdecydowalem sie usunąc ostatnia pozycje rpm -e postgresql-test-8.1.4-3PGDG.i686.rpm no i zaczeło sie "Naruszenie ochrony pamięci" Zrobilem restart kompa i wyskoczył komunikat ze jest błąd i nie moze uruchomic rhn-applet, synaptic nie uruchamia sie tylko miga okienko po wpisaniu hasla roota i znika, kazda komenda rpm nazwapakietu.rpm, czy yum install konczy sie Naruszeniem ochrony pamieci. Nie moge tez uruchomic Dodaj/Usuń Aplikacje. Co próbowałem do tej pory zrobic: * W nocy zostawiłem włączone nocna akutalizcje YUM nic nie pomogło. * znalazlem ten wątek wpisalem jako root touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink pliki prelink mam w obu tych katalogach tylko w tym /etc/cron.dialy/prelink ma date ostatniej modyfikacji 9 wrzesnia 2004 :| ?? a w /var/lib/misc/prelink.force ma dziejszą date. Niestety i to nie pomogło. komenda do sprawdzania wersji prelinka tez nie dziala# rpm -q prelink Naruszenie ochrony pamięci dalej przeglądając ten wątek:# rpm -qa gpg-pubkey\* Naruszenie ochrony pamięci # rpm --rebuilddb -vv D: odbudowywanie bazy danych /var/lib/rpm w /var/lib/rpmrebuilddb.9974 D: tworzenie katalogu /var/lib/rpmrebuilddb.9974 D: otwieranie starej bazy danych przy użyciu dbapi 3 D: otwieranie środowiska db /var/lib/rpm/Packages create:cdb:mpool Naruszenie ochrony pamięci Już nie wiem co robic nic nie moge nowego zainstalowac ani odinstalowac Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 bosz 1) zainteresuj sie fc5 2) staraj sie nie instalowac nic ze zródel, najlepiej uzyc yuma mysle, ze szokoda Twojego czasu na meczenie sie z tymi problemami, bo fc3 to stary grat pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valefor Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 bosz 1) zainteresuj się fc5 2) staraj się nie instalować nic ze źródeł, najlepiej użyć yuma myślę, że szokoda Twojego czasu na męczenie się z tymi problemami, bo fc3 to stary grat pozdro Wolał bym naprawic starego gracika ? da sie to zrobić czy juz tylko reinstalka pomoze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 jeśli zrobiłeś prelinkiem to co było w tym topicu na początku i nic nie skopałeś to ja Ci niestety nie potrafię pomóc... jednynie mogę polecić instalacje nowego systemu i jego update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi