Gryhild Napisano Marzec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2005 Witam!! Skompilowałem sobie pakiet o nazwie ORBit, pod P4!! Problem pojawia się przy próbie zainstalowania go !! [root@localhost pentium4]# rpm -ivh *.rpm Przygotowywanie... ########################################### [100%] pakiet ORBit-0.5.17-14 jest przeznaczony dla architektury pentium4 pakiet ORBit-debuginfo-0.5.17-14 jest przeznaczony dla architektury pentium4 pakiet ORBit-devel-0.5.17-14 jest przeznaczony dla architektury pentium4 Coś takiego mi wyskakuje!!!! Dodam, że mój .rpmrc wygląda tak : [gryhild@localhost ~]$ cat .rpmrc optflags: i686 -march=pentium4 -Os -fomit-frame-pointer -s pipe -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT -z combreloc buildarchtranslate: i386: pentium4 buildarchtranslate: i486: pentium4 buildarchtranslate: i586: pentium4 buildarchtranslate: i686: pentium4 buildarchtranslate: pentium4: pentium4 Mój .rpmmacros : [gryhild@localhost ~]$ cat .rpmmacros %_topdir %(echo $HOME)/rpmbuild %packager gryhild #%_arch pentium4 #%_build_arch pentium4 #%_host_cpu pentium4 No i dodałem też zmienne !! CFFLAGS : [gryhild@localhost ~]$ echo $CFFLAGS -march=pentium4 -Os -fomit-frame-pointer -s -pipe -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT LDFLAGS: [gryhild@localhost ~]$ echo $LDFLAGS -s -z combreloc CXXFLAGS : gryhild@localhost ~]$ echo $CXXFLAGS -march=pentium4 -Os -s -pipe -DNDEBUG -DG_DISABLE_ASSERT Nie mam pojęcia o co mu chodzi!! Mój komp to !! FC3 | P4 2GHz | 256DDR | kernel-2.6.10-1.766_FC3.stk16 Będe wdzięczny za pomoc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 rpm --help Jest opcja że ingnoruje architekurę, poczytaj dokumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi