stabilob Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 zauktualizowałem jądro przy pomocy automatycznych updatów w grubie pojawiła sie nowa opcja, i wczasie odpalania systemu komp sie zawiesza ? ?? właściwie nie wiem bo nie czekałem dłuzej niz pół godziny startujac fedore ze starym jadrem wszystko działa ok jak wywalic ten update? i zainstalowac jeszcze raz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 wczasie odpalania systemu komp sie zawiesza ? ?? Zawiesza czyli co? Kernel panic czy jakieś inne objawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stabilob Napisano Marzec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 wypisuje rózne rzeczy ... Uruchamianie UDEV: ... dziek zrobione Konfigurowanie parametrów jadra: i na tej linijce koniec nic wiecej nie robi sory za cos tam ale nie moge sobie tego słowa przypomniec edit: juz wiem co nie tak problem ze sterownikami do nvidii heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 Hmmm, a jest coś ciekawego w logach (/var/log/boot.log i /var/log/messages)? Nie instalowałeś jakichś binarnych sterowników (nVidia lub ATI)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stabilob Napisano Marzec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2005 dzięki za pomoc ?? Trochę nie rozumiem :mellow: Jeśli to naprawiłeś, to napisz co było przyczyną i jak to rozwiązałeś - przyda sie potomnym ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stabilob Napisano Marzec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Problem był ze sterownikiem nvidii żeby odpalić system z nowym jądrem trzeba w grubie wywalic "rhgb" wtedy siem nie zawiesi, ale wyskoczy komunikat ze nie moze właczyc Xów potem trzeba na nowo zainstalowac sterowniki nvidii i powinno byc oK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Problem był ze sterownikiem nvidii Uzywasz tych ze strony nVidii? Z tego co mi wiadomo, to z tymi z rpm.livna.org nie ma takich problemów podczas aktualizacji jądra (mogę się mylić, bo używam dystrybucyjnych nv). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stabilob Napisano Marzec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 wczesniej miałem te z oficjalnej strony teraz mam tez livna, zobaczymy co potrafia po nastepnej aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi