pcxelja Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 Na samym początku, dodam że jestem początkujący. Na koncie roota bez problemu mogę przeglądać zawartość CD i nagrywać płyty Aby móc nagrywać cd dodałem moje konto do wszystkich grup w systemie (podejrzewam że to jest właśnie przyczyną). Program K3b wykrywa mój napęd, ale jeśli włoży się płytę do napędu do niedarady na nią wejść. Pokazuje się: Otwieranie cdrw: Można zatrzymać tą operację poprzez kliknięcie przycisku Anuluj. CO mam w tym wypadku zrobić? I jeszcze jedno pytanie w jaki spósób należy doinstalować do K3b pluginy, aby móc np nagywać videocd. Plik już mam ściągnięty. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 1) zrob update systemu jesli jeszcze tego nie zrobiles, to zlikwiduje wiele bledow. Ale nie up2date tylko yumem lub apt-getem 2)a ten plik to rpm? jak tak to rpm -Uhv nazwa pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Marzec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2005 chmod -R 777 /dev/cdrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi