puchatek007 Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Witam. Chciałem włączyć sobie: "Jak włączyć w Fedorze Core 3 akcelerację 3D w karcie graficznej nVidii" coś tam robił (log poniżej) i wyskoczył błąd LOG: [root@lukasz lukasz]# yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` Setting up Install Process Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 primary.xml.gz 100% |=========================| 292 kB 00:02 MD Read : ################################################## 709/709 updates-re: ################################################## 709/709 *** glibc detected *** double free or corruption: 0xf464d480 *** Przerwane [root@lukasz lukasz]# Ten błąd: "*** glibc detected *** double free or corruption: 0xf464d480 ***" wyskakuje mi często, i nie wiem co z nim zrobić, o co (_wogule_ → w ogóle) ORT chodzi . HELP THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 *** glibc detected *** double free or corruption: 0xf464d480 *** Przeczytaj Release Notes → http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/3/i3...E-NOTES-en.html (paragraf dotyczący glibc). Trochę dziwne, że to wyskakuje przy yumie :/ To jest paczka z dystrybucji czy jakaś inna? Spróbuj może jeszcze najpierw zaktualizować glibc (jak to nie zadziała, to zainstaluj wersję z updates-testing), a najlepiej cały system. Sprawny masz RAM (sprawdź memtestem - wystarczy odpalić instalkę Fedory i wpisać zamiast linux słowo memtest czy jakoś tak (napisy powinny podać dokładna nazwę)? Przy okazji -- ile masz RAMu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchatek007 Napisano Marzec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Hmmm Ram mam sprawny 256 Aktualizacja glibc przez : rpm -Uvh glibc*.rpm nie powiodła się bo pakiet jest używany przez jakieś inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Ram mam sprawny 256 A sprawdzałeś memtestem? Aktualizacja glibc przez : rpm -Uvh glibc*.rpm nie powiodła się bo pakiet jest używany przez jakieś inne Ściągnąłeś wszystkie paczki? glibc glibc-devel glibc-headers glibc-common Być może jeszcze glibc-profile i glibc-utils. O jakie paczki się pluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi