dareklo Napisano Marzec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2005 Witam czy moze ktoś mi pomóc jak skonfigurowac pod FC1 postfixa z autryzacją? z góry dziękuję dareklo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin w Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Witam Mam podobny problem. Nie bardzo wiem jak wykonać autoryazcję. Próbowałem zrobić w następujący sposób: Do pliku /etc/postfix/main.cf dodałem wpis: # SASL AUTH smtpd_sasl_auth_enable = yes broken_sasl_auth_clients = yes smtpd_sasl_security_options = noanonymous smtpd_sasl_local_domain = smtpd_recipient_restrictions = W /usr/lib/sasl2/smtpd.conf wpisałem: pwcheck_method: saslauthd mech_list: plain login niestety nie działa ta metoda. W jaki sposób można wykonać prostą autoryzację, na dzień dzisiejszy nie interesuje mnie jakieś doskonałe rozwiązanie, np szyfrowanie wiadomości. Chcę mieć autoryzację, by móc wysyłać wiadomości poza onet (jako realyhost właśnie jest ustawiony serwer onetu) Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi