Rob_1234 Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 WItam! W jaki sposób w FC3 już po zainstalowaniu i bez korzystania z CD zmienić kolejność bootowania systemów (mam ich kilka). W takcie instalacji pojawia się bardzo przyjemne "okienko" tak jest to dziecinnie proste, ale już po nie widzę aplikacji która można to zrobić, przynajmniej w tak samo prosty sposób. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 W grub.conf masz taką opcje default. Wpisujesz tam (licząc od zera) nr tego, co chcesz jako pierwsze uruchomić (znaczy kolejność wpisów w grub.conf) Sorx, że troche namieszałem, ale nie wiedziałe, jak to napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob_1234 Napisano Marzec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Klarowniej już nie można, zadziałało bez zarzutu. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 ale już po nie widzę aplikacji która można to zrobić, przynajmniej w tak samo prosty sposób. Odpal program system-config-boot. IMHO lszk podał lepszą metodę -- edycja plików tekstowych, czyli tak jak to robią prawdziwi faceci ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Apropo grub'a to może mały offtop... W jaki sposób go wyłączyć tak, żeby uruchamiał domyślny system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 W jaki sposób go wyłączyć tak, żeby uruchamiał domyślny system? Co masz na myśli mówić "wyłączyć"? Jak go wyłączysz to żaden system Ci nie wstanie Jeśli chodzi o natychmiastowy wybór domyślnego systemu, to spróbuj dać timeout na zero (nie sprawdzałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi