Koksik1986 Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Mam takie pytanie wiem ze lamerskie ale wszedzie szukalem i znalazlem tylko przyklady jak to zrobic i co dokladnie wpisac ale ja chce wiedziec co to znaczy.Przy zmianie pliku fstab jezeli chce ustawic automatyczne montowanie partycji to wpisuje np. /dev/hda2 /mnt/d: umask=... i wlasnie chodzi mi o to miejsce z kropkami to sa chyba prawa tak???W jednym opisie jest np. umask=0222 w drugim umask=111 itd. A ja chce wiedziec co to dokladnie oznacza co tam moge wpisywac nie chce gotowych przykladow tylko opis co oznacza kazda z tych cyfr.Jezeli ktos moze mi powiedziec to bede wdzieczny. :lammer: P.s ogólnie to mam ustawione montowanie ale ciekawosc mnie zrzera o co chodzi.Albo jak ktos ma link z opisem to tez bardzo prosze.Z gory dzieki i pozdro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 http://66.102.9.104/search?q=cache:UMf2Dy_...l=pl&lr=lang_pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 OK dzieki wlasnie o to chodzilo teraz juz wiem dziekowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi