pcxelja Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Jestem studentem PW we wrocku. Na zajęciach programujemy w C. Który z programów pod linuxem jest najlepszy do tego dla początkującego? Na zajęciach polecili nam Adjute, ale nie mogę go znaleść w systemie (wydaje mi się że wszytskie pakiety z programowania zainstalowałem). W (_linuxie_ → Linuksie) ORT też jestem początkującym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Marzec 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2005 Adjute Chyba Anjute? Nie wchodzi w sklad dystrybucji z tego co wiem. Ja sie tez ucze programowac i w zupelnosci wystarcza mi gcc pod konsola i edytor tekstu np nedit, emacs,vim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp_ Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 do prostych programow wystarczy vi i gcc po zapisaniu programu jako *.c w ktoryms z edytorow wpisujesz w konsoli gcc *.c -o nazwa_programu_jaka_ma_byc i uruchamiasz poprostu program wpisujac bedac w katalogu, w ktorym go zapisales ./nazwa_programu_jaka_ma_byc co do wiekszych aplikacji polecam Anjute. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Ja również na początek polecałbym zwykły edytor gEdit czy inny, a dopiero potem zainteresowałbym się IDE. Poza tym dla uczących się polecałbym Eclipse gdyż tam sam wszystkim sterujesz od Makefile-ów po pliki źródłowe natomiast Anjuta kożysta z configure itp. Pozdrawiam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Ja do nauki używam VI.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi