nuki Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Witam !! Ściągnąłem sobie nową wersję Firefox'a, zainstalowałem do /etc/firefox . Odpalam plikiem "firefox" i nic się nie dzieje ?? Wcześniej używałem Suse i nie miałem problemów z instalacjami pakietów, a tutaj coś mi nie idzie, proszę o wyjaśnienie tej kwestii, a także do którego katalogu się powinno instalować nowe aplikacje, bo tutaj jest troszke inaczej niż w poprzedniej dystrybucji. Dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Hmm u mnie domyslnie instaluje sie w /usr/lib i dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 zainstalowałem do /etc/firefox . Dziwne ja mialem zainstalowane gdzie indziej. Jak instalowałes?, jezeli typowa instalacja to sie dziwie ze cos nie zadziałało. ---------- ew. apt-getem/yumem zainstaluj FF i go "spolszcz" Edycja: Odpalam plikiem "firefox" wejdz do terminala i tam w odpowiednim katalogu ./firefox i zobacz co Ci wypisuje PS.A nie dodała się ikonka do menu KDE/Gnome? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nuki Napisano Marzec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 u mnie prosi o podanie scieżki dostępu, a jak mu nie zmienie to instaluje w domyślnym czyli tam gdzie mam instalke... po zainstalowaniu , klikam dwa razy na plik "firefox" i nic, lipa , nie startuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 sprobuj z terminala, ew. jak zadziala zrob skrot na pasku/pulpicie do tego. Ew. jak mowilem wyzej zainstaluj aptem/yumem i spolszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 a jesli instalowales standardowo (choc dziwne ze zainstalowalo sie do /etc/ ) to wpisz w terminalu firefox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shimonic Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Najlepiej to ściągnij sobie *.(_rpm'a_ → RPM-a) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi