Gryhild Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 (edytowane) Witam !! Chciałem sobie zaktualizować yuma no i lipa , chłopak szaleje!! To samo było przy yum update yum !! [root@localhost yum.repos.d]# yum update yum Setting up Update Process Setting up Repo: development repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Setting up Repo: livna-stable repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Setting up Repo: base repomd.xml 100% |=========================| 1.1 kB 00:04 Setting up Repo: updates-released repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Setting up Repo: livna-unstable repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Setting up Repo: livna-testing repomd.xml 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 967 kB 01:54 MD Read : ################################################## 3562/3562 developmen: ################################################## 3562/3562 livna-stab: ################################################## 168/168 base : ################################################## 2622/2622 updates-re: ################################################## 685/685 livna-unst: ################################################## 52/52 livna-test: ################################################## 45/45 Resolving Dependencies --> Populating transaction set with selected packages. Please wait. ---> Package yum.noarch 0:2.3.1-1 set to be updated --> Running transaction check --> Processing Dependency: python(abi)= 2.4 for package: yum --> Processing Dependency: urlgrabber for package: yum --> Processing Dependency: python-sqlite3 for package: yum [dużo, dużo ciach] [root@localhost yum.repos.d]# Czy on musi wszystko ściągać co popadnie ?? Można to jakoś mu ukrucić ?? Edytowane Marzec 11, 2005 przez gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 ---> Package yum.noarch 0:2.3.1-1 set to be updated Wyłącz repozytorium development. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2005 Dzięki wielki!! Wszystko teraz przebiega szybko i sprawnie!! yum 2. ... w minute !!! Jeszcze raz dzieki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 ---> Package yum.noarch 0:2.3.1-1 set to be updated Wyłącz repozytorium development. może jakies bliższe info co i jak?? mam ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 mam ten sam problem emacs /etc/yum.repos.d/fedora-devel.repo ;-) Zmień enabled na zero. A tak swoją drogą, jak to się stało, że włączyłeś sobie to repozytorium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 A tak swoją drogą, jak to się stało, że włączyłeś sobie to repozytorium? No wiesz jakby to ująć, rece które leczą nbie zawsze leczą mialem trochę problemow z updatem po aktualizacji stawal mi po inicjalizacji uządzeń (pamięć masowa itp.) musialem mu zapodać 1CD i juz chcialem ronić instalkę od nowa alr pomielił tym dyskiem i wypluł go a po restarcie..... sam wiesz ręce które leczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 po aktualizacji stawal mi po inicjalizacji uządzeń (pamięć masowa itp.) Zapewne zainstalowałeś jakiś binarny sterownik (ATI, nVidiia) i nie skompilowałeś modułów do nowego jądra, przez co system "zwisał". alr pomielił tym dyskiem i wypluł go a po restarcie..... sam wiesz ręce które leczą Tego to już w ogóle nie rozumiem Można jaśniej? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnDoe Napisano Marzec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2005 Zapewne zainstalowałeś jakiś binarny sterownik (ATI, nVidiia) i nie skompilowałeś modułów do nowego jądra, przez co system "zwisał". Żadnych dodadkowych sterowników nie instalowalem tylko to co bylo na CD i od razu robilem update Tego to już w ogóle nie rozumiem Można jaśniej? ;-) Chodzilo mi o to ze myślalem o zainstalowaniu FC3 poraz kolejny na nowo (takie przyzwyczajenie z Windy ) ale w sumie zapodalem mu żeby zrobil upgrade bierzącego systemy a że ten byl już uaktualniony to tylko pomielil płytką zdeakty=ualizował mi firefoxa i zakonczył dzialanie. Po ponownym uruchomieniu wstał i juz myślalem że wszystko ok ale niestety. Dalsze przygody opisałem tutaj http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=4344 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi