Dravo Napisano Kwiecień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2004 Mam problem elegancko chce skonfigurowac sobie program ale podczas konfiguracji wywala mi blad : configure:25675: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths! Co robic?? moze mam to zwiazek z problemem w tym poscie... ktory rowniez u mnie wystepuje i nie za bardzo wiem jak sobie z nim poradzic. Mam Gnome 2.4 Kernel : 2.4.22 - taki jak po installce. # a tak apropo 2 problemu nie ma sensu instalowac nowego gdm [Gnome Desktop Menager] jesli nie ma sie nowego Gnoma [2.6] wiec prosze o wskazowki z gory BiG tHx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Kwiecień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2004 O instalacji Gnome 2.6 jest na tym forum bardzo duzo postow i sa linki do instalek - poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2004 Mam problem elegancko chce skonfigurowac sobie program ale podczas konfiguracjiwywala mi blad : configure:25675: error: Can't find X includes. Please check your installation and add the correct paths! Chcesz skompilować program? Tak? Być może nie masz zainstalowanej paczki XFree86-devel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dravo Napisano Kwiecień 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Mam pakiet XFree86[4.3.0] ale nie jestem pewien czy wersje deweloperska instalowalem.. sprobouje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Mam pakiet XFree86[4.3.0]ale nie jestem pewien czy wersje deweloperska instalowalem.. Tak właściwie to to nie jest wersja developerska, tylko pakiet zawierający dokumentację oraz biblioteki i pliki nagłówkowe potrzebne do kompilacji programów korzystających z tryby graficznego (tak tylko na wszelki wypadek mówię, żeby nie było, że nakłaniam Cię do instalowania jakiś wersji testowych :wink: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi