kicaj Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 zamonotowałem sobie pod fedorą partycję FAT32 fedora widzi wszystkie pliki i może tworzyć nowe jednak pod XP nie wiedzę plików utworzonych przez fedorę co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 A czy niedlugo po przekopiowaniu jakiegos pliku z FC na partycje fat restartujesz/wylaczasz system? Ja tak mialem raz czy dwa razy. Trzeba odczekac chwile (nie wiem dokladnie ile,niech ktos odpowie jak wie) i dopiero wylaczyc FC. Wtedy jak wejdziesz do Win$hita pliki powinny byc. btw. [do jakiegos experta] z czego wynika to ze trzeba odczekac chwile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicaj Napisano Marzec 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 Ale ja od razu tworzę plik na FAT32 pod FC 3 (nazywa się time.c) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 A po przegraniu np. jakiegos pliku mp3 z FC na fat Winda go widzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2005 jednak pod XP nie wiedzę plików utworzonych przez fedorę Jaka wersja jądra? uname -r W jaki sposób montujesz partycję? System zaktualizowany? z czego wynika to ze trzeba odczekac chwile? A to dziwne :/ Standardowe pytanie: która wersja jądra? Jak do fstab wrzucisz parametr sync to pomaga? Standardowo operacje na dysku robione sa asynchronicznie, czyli wtedy, kiedy uzbiera się odpowiednia ilośc danych (pozwala to na zwiększenie wydajności). Jak ktoś chce, żeby w danej chwili opróżnić wszystkie bufory dyskowe, to trzeba odpalić program sync. W przypadku bardzo ważnych danych montuje sie system plików w trybie synchronicznym (można tez wymusić synchroniczne operacje tylko na danym katalogu/pliku polecenim chattr), ale powoduje to spadek wydajności. Twój problem jest dziwny, gdyż odmontowanie systemu plików automatycznie opróżnia bufory i nie powinno być takich niespodzianek. Nie robisz twardego reseta? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 hmmm, teraz sprawdzilem i nie mam juz tego problemu. Nie wierm czy nowe jadro niedawno zainstalowane, czy ktorys upgrade ale sie naprawilo. Ja juz nie mam tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi