Gość _PaT Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Czy ktoś może mi podsunąć jakąś sugestię, co zrobić z zegarem, który tylko w linuksie chodzi około 3x szybciej niż powinien? Dzieje się tak z każdą dystrybucją (debian, mandrake, slackware, fedora, red hat, suse, nawet w lindows). Niestety w windzie działa to dobrze. Myślałem o ustawieniach BIOSu, ale nie ma tam żadnych (chyba, mam nadzieję że są) opcji, które regulują prace zegara. Jak się łatwo domyślić, praca jest poważnie utrudniona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Hi Może włącz synchronizację z serwerem. U mnie przy opóźnianiu się ok5 min/24h pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2004 Może włącz synchronizację z serwerem Świenie, spróbuję... mam troszkę utrudniony dostęp do tamtego kompa, więc może to potrwać kilka dni. Czekam na dalsze propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2004 Czy ktoś może mi podsunąć jakąś sugestię, co zrobić z zegarem, który tylko w linuksie chodzi około 3x szybciej niż powinien? Napisz coś więcej o płycie głównej. Czy jądra używasz dystrybucyjnego czy własnej kompilacji ? Jeżeli własnej - czy wkompilowałeś obsługę RTC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2004 o jądro raczej nie trzeba się obawiać - jest dystrybucyjne. O płycie napiszę dokładniej najprawdopodobniej jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Kwiecień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2004 o jądro raczej nie trzeba się obawiać - jest dystrybucyjne. O płycie napiszę dokładniej najprawdopodobniej jutro Czy nie ustawiłeś sobie przypadkiem przechowywania czasu w GMT ?? Wtedy przy zmianach windows/linux występował by efekt przestawiania czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jerzy Napisano Kwiecień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2004 Przypomniała mi się reklama radzieckich zegarków "Nasze zegarki są najszybsze na świecie" pozdrawiam, Jerzy PS. Swoją drogą ciekawy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Kwiecień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2004 plyta glowna to : shuttle AK12A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi