Danveld Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Witam! Mam takie małe pytanie. Niestety poziom mojej wiedzy nie wystarcza nauczycielce i żeby mieć 6 z infy musze zwiąć udział w jakimś konkursie. A niestety nie moge nic ciekawego w tej chwili znaleźć. Znacie może jakieś konkursy związane z linuxem, programowaniem, tworzeniem stron lub grafiki:P? Z góry dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Linux From Scratch "Linux From Scratch (LFS) to system, który dostarcza nam konieczne kroki potrzebne do zbudowania swojego własnego systemu Linux. Powodów instalacji LFS`a jest wiele ... Większość zadaje pytanie: dlaczego robić/instalować wszystko ręcznie, skoro można pobrać istniejące, powszechne distro (_linuxa_ → Linuksa) ORT takie jak np. Debian czy Red Hat". Producenci LFS postanowili na to pytanie odpowiedzieć! Najważniejszym powodem istnienia opisywanego systemu to chęć nauczenia ludzi zasad działania (_linuxa_ → Linuksa) ORT od środka. Budowanie systemu na LFS uczy na temat tego jak poszczególne części składowe systemu pracują ze sobą oraz zależą od siebie. I najważniejsza zaleta ... nauczymy się jak dostosować (_linuxa_ → Linuksa) ORT do naszych indywidualnych potrzeb." a konkretniej, dostosujesz Linuksa zbudowanego z paczek pod Pania profesor Zrobisz Linuksa promujacego Twoja szkołe (tapetka, ikonki, login menadzer, bootlader-tapeta) Jakies 5 programow, 5 gierek, jakies materialy z informatyki w "dokumentach" itp itd. Bedzie zachwycona. W ktoryms Linux+ byl opis LFS i nie brzmialo to tak strasznie jak sie moze wydawac. Da rade to zrobic. (jak chcesz to poszukam w rupieciach numer tego Linux+ i ewentualnie zeskanuje i wysle Ci) http://www.linuxfromscratch.org/ Pozdrawiam ------------------ wiem ze to zaden "konkurs" ale wrazenie moze zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Marzec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 hmm... kurcze, dzięki:D musze przyznać że to całkiem niezły pomysł. Podoba mi sie;] No jeśli mógłbyś wysłać te skany to byłbym wdzięczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 No jeśli mógłbyś wysłać te skany to byłbym wdzięczny:) Najwczesniej jutro wieczorem, a mozliwe ze pozniej. Bo akurat ten i kilka innych Linux+ pozyczylem kumplowi, przypadkiem jestesmy umowieni ze odda mi jutro Ale jeszcze mial potwierdzic czy na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewy22 Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Hej musze przyznac ze ten LFS to genialny pomysł ! Czy mogli byscie mi tez wysłać ten art. z Linux+ na : [email protected] Z góry dzięki i pozdraiwam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 @patpi Stary przyjacielu mojej żony !! :) Byłbyś tak miły i puściłbyś mi ten opisik mejlem.. Już od dawna interesowałem się LFS, tylko nie wiedziałem od której strony się tego zabrać Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 he he tesz bym prosił po wysłanie mailam ((_wogle_ → w ogóle) ORT lubie linux+) -> [email protected] Jakby co moge pomóc w rozsyłaniu. I moje pytanie czym to się różni od gentoo :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 I moje pytanie czym to się różni od gentoo :?: Oj wieloma rzeczami, przeczytasz. @lewy22,AlienJR,Peter15 wysłałem @Danveld jak pojawisz sie na gg to Ci wysle. Mysle ze najlepszym wyjsciem jest stworzenie LiveCD [opisane w Linux+] z jakimis motywami twojej szkoly. Reklamuj to jako CD propagujacy szkole, mozna zgrywac w wielu kopiach i rozdawac I wystarczy ze ktos sobie wlazy do CD-ROMu i odpali Mysle ze profesor bedzie zadowolona Powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Witam!! Pomysł jest dość orginalny, chętnie też bym sobie na to spojrzał. Jak byś mógł to, to możesz mi też podrzucić na maila ten artykulik :) POZDRO i z góry dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 @patpi DZIKUJE... Teraz jestem szczęśliwszym człowiekiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Przepraszam ale jezeli nie sprawi ci to klopotu to moglbys mi tez przeslac.Bardzo zaciekawila mnie twoja wypowiedz na temat tego twozenia.Z gory THX i pozdrawiam. To moj mail [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Teraz jestem szczęśliwszym człowiekiem... @Koksik1986 poslane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koksik1986 Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Wielkie dzieki!!!!Kozackie. Troche powalcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 @lewy22,AlienJR,Peter15 wysłałem Wielkie Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Gdyby komuś się chciało to też bym prosił: adios(tu_se_wstaw_orangutana)epf.pl ten artukuł zapodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi