andriusza1 Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Jak sie usuwa sciagniete pliki przez yum(inaczej), jak go wyczyscic i up2date, bo nie wiem. Apt czysci sie apt-get clean i zwalnia mi sie duzo miejsca na dysku, a tamte???Bo yum clean nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 polecam man yum CLEAN OPTIONS The following are the ways which you can invoke yum in clean mode. yum clean packages Eliminate any cached packages from the system. Note that pack- ages are not automatically deleted after they are downloaded. yum clean headers Eliminate all of the files which yum uses to determine the remote availablility of packages. Using this option will force yum to download all the headers the next time it is run. yum clean oldheaders Eliminate the old headers that yum no longer needs to determine the remote availablility of packages. yum clean [all] Runs yum clean packages and yum clean oldheaders as above. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Marzec 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Qrcze zawsze zapominam ze jest cos takiego jak man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llawicki Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Co do tego Yuma to ja mam swierzą FedoreCore 3 i jak wydaje polecenie yum install to każe mi jakiś klucz pobrać rpm (...) a kiedy wydaje to polecenie to wyskakuje ze nie mogę pobrać klucza Yum nie działa !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Co do tego Yuma to ja mam swierzą FedoreCore 3 i jak wydaje polecenie yum install to każe mi jakiś klucz pobrać rpm (...) a kiedy wydaje to polecenie to wyskakuje ze nie mogę pobrać klucza Yum nie działa !!! Ech... Jak to miło, że niektórzy cztają FAQ http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#gpgsig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Ech... Jak to miło, że niektórzy cztają FAQ http://80.55.221.90/~gajownik/linux/fedora...ex.xhtml#gpgsig No bo poki co nie ma oficjalnego Linka do tego FAQu na głównej stronie, bykami ZACZNIJ TUTAJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llawicki Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Dzieki wielkie i sorka ale ja poczatkuje w FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 No bo poki co nie ma oficjalnego Linka do tego FAQu na głównej stronie, bykami ZACZNIJ TUTAJ. No właśnie! Kiedyś widniał na górze strony taki ładny napis FAQ. Co się z nim stało, przecież jest bardzo potrzebny?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Co się z nim stało, przecież jest bardzo potrzebny?! Ktoś go usunął W sumie to już czekam ponad miesiąc na miejsce na FAQ na serwerze fedora.pl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2005 Co się z nim stało, przecież jest bardzo potrzebny?! Ktoś go usunął W sumie to już czekam ponad miesiąc na miejsce na FAQ na serwerze fedora.pl... Troche mnie to dziwi, przeciez co Im (tym na gorze) szkodzi? Nie mowcie ze sa az tak zajeci ze nie moga umiescic jednego linka ech....nic to....paradzimy sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi