gajownik Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Do czego to sluzy i dlaczego zwalnia system? rhgb (Red Hat Graphical Boot), czyli graficzny postęp uruchamiania. Jak chcesz, to możesz wywalić ten parametr z /etc/grub.conf (nie trzeba wcale odinstalowywać, tak jak to napisałem wyżej). Zwalnia uruchamianie systemu (nie wiem jak bardzo, bo tego już dawno nie używałem), bo musi uruchomić X serwer. Ja tam zresztą wolę czytać komunikaty kernela ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Zwalnia uruchamianie systemu wiem, wiem. napisalem poprostu szybko i niechlujnie "dlaczego zwalnia system" Ale chodzilo mi o uruchamianie Dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plakiet Napisano Marzec 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Można wiedzieć czemu chcesz aż tak przyspieszać system? Jakieś problemy są z wydajnością? szczerze? sam nie wiem... znaczy wychodzę z założenia, że skoro już zmieniam jakiś tam system gejtsa na 64-bitowego linuksa to maszyna powinna chodzić jak przeciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Marzec 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2005 Ustawienia Systemowe>>Ustawienia serwera>>Usługi (dla Gnome, pewnie jakos podobnie dla KDE) To ja od siebie jescze powiem, ze mozna spod konsoli: system-config-services O ile sie nie myle Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi