Simon Templer Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Czesc moje distro to FC3. Mam problem z wylaczaniem kompa. Gdy daje polecenie w konsoli poweroff. TO system staje dyski sie odlaczaja ale komp caly czas jest wlaczony. W sumie to wyglada to tak. Poweroff acpi_power_off called a komp caly czas jest wlaczony i trzeba przycisk od wlaczania kompa przytrzymac na 3-4 sekundy. Dawniej dzialalo samo polecenie poweroff. Moze ktos zna jakies rozwiazanie.Czesc! Rozwiazanie juz mam: wyedytuj /etc/grub.conf i tam gdzie jest linijka z rhgb daj na koncu niej wpis acpi=off Teraz mam pytanie czy ktos mial juz takie cos i od czego to moglo sie stac lub dziac. Pozdrawiam Czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 Rozwiazanie juz mam: wyedytuj /etc/grub.conf i tam gdzie jest linijka z rhgb daj na koncu niej wpis acpi=off To nie jest rozwiązanie. To jest obejście problemu. Teraz mam pytanie czy ktos mial juz takie cos i od czego to moglo sie stac lub dziac. Tak, wiele osób. W wyszukiwarce trzeba było pozwolić na wyświetlanie starszych postów. Rozwiązanie jest proste -- zaktualizuj kernel (a najlepiej cały system): yum update kernel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi