Skocz do zawartości

Kde 3.4

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm moje pierwsze wrażenie jest jak narazie pozytywne,ale znikł mi w menu KDE skrót do gry Enemy Territory, do Quake i nie moge ich umiescic recznie edydorem menu KDE, ponieważ kiedy chce zaznaczyc w poleceniach skrot do programu enemy territory 'et' to wyskakuje mi takie haslo "można wybrac tylko pliki lokalne" ??? Poza tym nie moge ponownie zainstalowac ww gier, instalator zatrzymuje sie :( Gdyby ktos znalazl na to rade to prosze o pomoc.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobra juz znalazlem :) Trzeba w edytorze menu przed każdym plikiem jak nie chce otworzyc w linii polecen wpisać np. sh quake3 i podac katalog(niżej).

Jednak to troche utrudnienie,ale wierze ze to sie zmieni. A co do nowego KDE to wypas :)

Pozdrawiam

Ja to sciagalem po kolei, bo jak chcialem przez yuma to bledy wyskakiwaly, ale to z powodu przesilenia łacza :) Normalnie jak cos sciagam to mam 64 kb/s a jak sciągalem nowe KDE to miale 5 kb/s :) Proponuje plik po pliku, umiesc to w jakims nowym katalogu np Kde i pozniej gdy wszystko sciagniesz to wejdz tam z konsoli i rpm -U *.*

Jak to wpisać do apta (sources.list) bo cosik mi nie działa ???

Wykonujesz kolejno polecenia w konsoli :) :

su root

Podajesz hasło,

gedit /etc/apt/sources.list

Dodajesz i zapisujesz. Potem wyłączasz konsolę i już gotowe :)

--

BTW. (już wiem co to znaczy :P ) - jeżeli masz KDE to zamiast

gedit ...

wpisz inny edytor tektstu - jaki to jest? - nie wiem - mam GNOME :D

No, ja już rozkoszuje się chwilkę i stwierdzam: szybszy, wygodniejszy bardziej zabajerzony. Ogólnie wrażenia bdb. Cienie, półprzeźrocza itp. to powinno dać do myślenia gnomowi. Jeżeli wszystko wypali to jutro zmieniam sygnaturkę(podpis) na KDE 3.4. To wydanie zrobiło na mnie wrażenie choć musiałem od nowa personalizować KDE bo user się rozsypał(zrobiłem kopię ~/.kde i po włączeniu KDE od nowa miałem czyściutki KDE :P). Jednym słowem SUPER !!

Jak to wpisać do apta (sources.list) bo cosik mi nie działa ???

Wykonujesz kolejno polecenia w konsoli :) :

su root

Podajesz hasło,

gedit /etc/apt/sources.list

Dodajesz i zapisujesz. Potem wyłączasz konsolę i już gotowe :)

--

BTW. (już wiem co to znaczy :P ) - jeżeli masz KDE to zamiast

gedit ...

wpisz inny edytor tektstu - jaki to jest? - nie wiem - mam GNOME :D

To jak wyedytować plik to ja wiem :) ale po wpisaniu tego adresu ftp aktualizacja apta się nie powiodła, więc ściągnąłem paczki ręcznie i spróbuję je zainstalować.

Podajcie swoje przepisy na instalacje KDE 3.4 i wszelkie wpisy jakie dokonaliście w sources.list, z góry dziękuję :)

Mile widziane repozytoria KDE 3.4 dla apta pod FC3. Dziękuje :)

OK. Ściągnięte pakiety zainstalowały się dobrze i nowe kde już u mnie śmiga. Nie zaktualizowałem tylko kdemultimedia...rpm bo wywaliło błąd niespełnionych zależności no i jak w poprzedniej wersji kde dalej nie działają wygaszacze !!??